• fr
 • nl
 • de
 • Meer dan 500 kandidaat-leerkrachten in de drie Gemeenschappen sinds 1996

  Icon

  Koningin Paolaprijs voor het Onderwijs

  Een aanmoediging voor creatieve leerkrachten.

 • fr
 • nl
 • de
 • De Koningin Paolaprijs voor het Onderwijs bestaat sinds 1996 en bekroont ieder jaar leerkrachten die zich onderscheiden in hun beroep. De Stichting wil op die manier de creativiteit en toewijding belonen van onderwijzers die niet alleen kennis overbrengen, maar ook de persoonlijkheid van hun leerlingen harmonieus trachten te vormen door middel van originele pedagogische projecten.

  De Prijs beloont een leerkracht of een groep leerkrachten voor de verwezenlijking van een pedagogisch modelproject dat de kwaliteit van het onderwijs nastreeft. Het gaat om initiatieven die een vernieuwende, verrijkende en concrete inhoud geven aan de gekozen onderwijsdoelen.

  Om in aanmerking te komen, moeten de projecten minstens eenmaal gerealiseerd zijn in de loop van de laatste twee schooljaren en voor herhaling vatbaar zijn.

  De eerste prijzen hebben, in elke gemeenschap, een waarde van 6.500€ en de eervolle vermeldingen worden beloond met respectievelijk 4.000€ en 2.500€.

  De Prijs wordt gesteund door een beschermcomité van bedrijfsleiders.

  De cyclus

  De Prijs beslaat een cyclus van drie jaar. Ze richt zich eerst naar de leerkrachten van het basisonderwijs, het daaropvolgende jaar naar die van het secundair onderwijs. Iedere drie jaar wordt een prijs voor natuurwetenschappen, wiskunde en technologie georganiseerd. Parallel wordt een prijs georganiseerd voor buitenschoolse projecten.

  De juryleden

  De Prijs wordt toegekend door een onafhankelijke jury. De leden van de jury’s zijn vooraanstaande persoonlijkheden uit de academische wereld, de bedrijfswereld of het onderwijs.

  Jury voor de Vlaamse Gemeenschap : Erik Jacquemyn (voorzitter) – Kristine De Mulder – Michael Gillis – Karin Goosen – Prof. em. Dr. Paul Mahieu – Chama Relham – Rita Van de Wiele – Patrick Vanspauwen – Saskia Van Uffelen – Katrien Vercruyssen – Prof. Floris Wuyts. 

  Editie 2022-2023

  De inschrijvingen zijn afgesloten

  Beschermcomité