• fr
 • nl
 • de
 • Steun de Stiching
  Steun onze projecten

  Steun onze projecten

  Steun de stichting

  Uitreiking van de Koningin Paolaprijs 2024 #ERKENNEN

  De prijsuitreiking vond plaats in het Kasteel van Laken, in aanwezigheid van H.M. Koning Albert II, H.M. Koningin Paola en H.K.H. Prinses Claire, respectievelijk Erevoorzitster en Vice-Erevoorzitster van de Stichting.

  De Koningin Paolaprijs erkent de uitmuntendheid van projecten gericht op het verminderen van de ongelijkheden tussen jongeren en wil ervoor zorgen dat elke jongere in België een eerlijke kans heeft op succes in het leven.

  Dit jaar bekroont de Stichting met de Koningin Paolaprijs verenigingen en projecten die de inclusie en vorming van jongeren (van 3 tot 25 jaar) uit kansarme milieus bevorderen.

  Van de ongeveer honderd inzendingen van over het hele land selecteerde de jury 7 verenigingen voor hun inspirerende, resultaatgerichte en langlopende projecten.

  De Koningin Paolaprijs beloont dit jaar vier laureaten die elk 6.500€ zullen ontvangen en drie genomineerden die 1.500€ zullen ontvangen.

  De 4 laureaten zijn Kompanjon (Gent), Live in Color (Luik), Peluche (Brussel),) en Der Verein Zur Förderung auf 4 Hufen (Eupen).

  De Verhalenweverij (Herentals), Jinc (Antwerpen) en Scan-R (Luik) zijn de 3 finalisten.

  “Er waren ongeveer honderd inzendingen voor deze editie, wat getuigt van de rijkdom, de vitaliteit en de diversiteit van de verenigingen die zich in België inzetten voor onze nobele zaak. De bekroonde initiatieven van dit jaar hebben één gemeenschappelijke noemer: ze richten zich op naschoolse ondersteuning, begeleiding of peterschap van jongeren in nood of jongeren afkomstig uit vluchtelingengezinnen. Dit zijn projecten die mogelijk worden gemaakt door de inzet van volwassen vrijwilligers, die deze jongeren de kans geven om hun talenten te ontdekken, om zich bewust te worden van onze cultuur en om zich beter te integreren in onze samenleving. Dit is het soort initiatieven dat de Stichting Koningin Paola met trots steunt”, aldus Thierry le Grelle, Voorzitter van de Stichting Koningin Paola.

  Ontdek de laureaten en de finalisten alsook hun inspirende projecten hier.

  Hieronder een selectie van foto’s van de prijsuitreiking.

  📷 Julie Moreau de Bellaing