• fr
  • nl
  • de
  • Steun de Stiching
    Steun onze projecten

    Steun onze projecten

    Steun de stichting

    Bezoek aan de vzw De Verhalenweverij

    Gisteren bracht het team van de Koningin Paolastichting, onder leiding van haar ere-vicevoorzitter Prinses Claire, een bezoek aan de vzw De Verhalenweverij. Deze vzw in Herentals, die lees- en vrijetijdsaanbodactiviteiten aanbiedt aan kinderen van vluchtelingen die in opvangcentra in de regio Antwerpen verblijven, was een van de winnaars van de Koningin Paolaprijs 2024 afgelopen juni.

    Het bezoek gaf de Stichting en prinses Claire de gelegenheid om de teams en vrijwilligers van de vereniging te ontmoeten en een beter inzicht te krijgen in hun project, waarbij kinderen die uit oorlogsgebieden zijn gevlucht en lijden aan posttraumatische stressstoornis, leren lezen in de centra zelf of naar bibliotheken in de regio worden gebracht. Hier zijn er geen grenzen, geen politiek, geen religie en nog minder huidskleur… Interculturaliteit en delen staan voorop. De kinderen voelen zich allemaal gelijk voor een boek en bij het leren van nieuwe woorden.

    Dit was een kans voor Prinses Claire en het Stichting team om verhaaltjes voor te lezen aan de kinderen en te zien hoe snel en enthousiast ze Nederlands leren. Sommigen zijn pas een jaar geleden in België aangekomen en hun niveau is nu al indrukwekkend!

    Het bezoek omvatte ook knutsel- en tekenworkshops over het thema folioboeken. De middag werd afgesloten met een snack en een fotomoment. En niet te vergeten de vele selfies met prinses Claire.

    Dank aan het hele team van De Verhalenweverij en aan de kinderen voor hun warme welkom en hun glimlach, en dank aan prinses Claire voor haar toewijding en enthousiasme.

    Het zijn dit soort kleine structuren, die weinig of geen subsidie ontvangen, die de Stichting graag en met trots steunt.

    Voor meer informatie over De Verhalenweverij: www.verhalenweverij.be