• fr
 • nl
 • de
 • Steun de Stiching
  Steun onze projecten

  Steun onze projecten

  Steun de stichting

  Selectie van de Laureaten van de 10de editie van de Prijs van de Hoop

  Acht projecten die de inclusie van kansarme jongeren in België bevorderen hebben van de Stichting Koningin Paola de Prijs van de Hoop ontvangen.

  De laureaten zullen een financiële bijdrage verdeeld over 5 jaar ontvangen en een begeleiding in projectbeheer.

  Prijs van de Hoop richt zich tot de talrijke spelers in ons land die zich inzetten voor de integratie van jongeren. Ze heeft als doel het concreet aanmoedigen en steunen van initiatieven die de kansen op succes en inclusie van kinderen en jongeren vergroot.

  De 10de projectoproep die afgelopen april gelanceerd werd, leverde 90 kandidaturen op. De jury, bestaande uit 9 personen uit verschillende maatschappelijke geledingen, heeft 8 initiatieven weerhouden: 4 in de Federatie Wallonië-Brussel en 4 in de Vlaamse Gemeenschap.

  Professor Nicole Vettenburg , Voorzitster van de jury:  “We hebben heel wat mooie projecten ontvangen en geëvalueerd. De initiatieven die wij besloten te ondersteunen, vielen op door hun vernieuwend karakter, hun kans op slagen, hun reproduceerbaarheid en duurzaamheid.”

  Thierry le Grelle, Voorzitter van de Stichting Koningin Paola : “Dankzij deze prijs, die veelbelovende projecten op het gebied van integratie, vorming, ondersteuning en begeleiding van kwetsbare jongeren bekroont, speelt de Stichting Koningin Paola de rol van maatschappelijke incubator en vermenigvuldigt ze haar impact door zinvolle ideeën te verspreiden met als doel andere belanghebbenden te inspireren”.

  Sinds 1999 heeft de Stichting Koningin Paola 69 projecten ondersteund in het kader van dit programma.