• fr
 • nl
 • de
 • Steun de Stiching
  Steun onze projecten

  Steun onze projecten

  Steun de stichting

  Prinses Claire, verrassingsgaste bij de repetities van vzw De Chorales Equinox

  Op vrijdag 12 januari 2024, wachtte er een mooie verrassing op de 40-tal kinderen en jongeren van éen van de Equinox kooren in Sint-Gillis. H.K.H. Prinses Claire, vice-voorzitster van de Stichting Koningin Paola kwam hun repetitie bijwonen onder de deskundige leiding van koordirigent Zeno Popescu.

  De vzw Chorales Equinox die in 2012 werd opgericht, is één van de maatschappelijke projecten die de Stichting Koningin Paola sinds het begin regelmatig steunt.

  Dit project, dat wordt gerund door opmerkelijke teams en vrijwilligers, maakt en ontwikkelt koren en workshops voor kwetsbare groepen (kinderen uit achtergestelde sociaaleconomische en culturele milieus, jongeren en volwassenen met een handicap, kinderen die leven in landen die worden geteisterd door politieke conflicten, gevangenen, …) die weinig of geen toegang hebben tot muziek.

  Door dit bezoek kon Prinses Claire met eigen ogen het indrukwekkende werk zien, verwezenlijkt door de mensen achter dit project alsook de kwaliteit van deze muzikale training bewonderen.

  Het was een waar plezier om de vocale en muzikale talenten van deze jongeren te horen en te zien hoe ze alles gaven en verschillende stijlen zongen variërend van gospel tot opera en wereldmuziek. Er wacht hun een mooie carrière!

  De Stichting Koningin Paola is fier en verheugd de ontwikkeling van dit prachtige project tegen uitsluiting te kunnen blijven steunen dat nu 5 koren telt in het Franstalige landsgedeelte en 1 in Burundië.