• fr
 • nl
 • de
 • Steun de Stiching
  Steun onze projecten

  Steun onze projecten

  Steun de stichting

  H.K.H. Prinses Claire op het participatieve dansatelier « Leon in de klas » in Molenbeek

  Er gaat niets boven een dansje met kinderen om de dag goed te beginnen. Dat is precies wat H.K.H. Prinses Claire en het team van de Stichting Koningin Paola deden deze donderdag 26 oktober 2023, toen ze deelnamen aan het dansatelier “Leon in de klas” in Sint-Jans-Molenbeek.

  Dit project, de tweede laureaat van de Koningin Paolaprijs 2022-2023 voor de Vlaamse Gemeenschap, is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Cardijnschool, een Nederlandstalige school voor buitengewoon secundair onderwijs en choreograaf Seppe Baeyens ( Leon vzw). Elke donderdagochtend biedt Seppe een participatief dansatelier aan waarbij kinderen en jongeren met met verstandelijke beperking samenkomen en met elkaar in contact komen door middel van beweging en dans.

  Door dit bezoek ter plaatste kon H.K.H. Prinses Claire dit prachtige integratieproject d.m.v. dans ontdekken, onder de enthousiaste leiding van Seppe Baeyens zelf en een handvol toegewijde leerkrachten en opvoeders. Wat een vreugde om te zien hoe deze kinderen hun talenten ten volle kunnen ontplooien en zonder terughoudendheid bewegen! Ze mogen trots zijn op wat ze zijn en wat ze kunnen!

  Bedankt aan alle kinderen en verantwoordelijken van “Leon in de klas” om deze danspasjes in alle vreugde met de Stichting Koningin Paola te hebben gedeeld!

  📷 Frédéric Andrieu