• fr
 • nl
 • de
 • Steun de Stiching
  Steun onze projecten

  Steun onze projecten

  Steun de stichting

  Bewustwording van pesten via virtuele realiteit in Seraing

  H.K.H. Prinses Claire heeft dinsdag 19.12.2023 een bezoek gebracht aan het Koninklijk Atheneum ‘Air Pur” in Seraing om er het lerarenteam van het project “Ambassadeurs tegen pesten” te ontmoeten. Dit team, bestaande uit leerlingen en leerkrachten, won de derde Koningin Paolaprijs 2022-2023 voor de Federatie Wallonië-Brussel.

  Het bezoek gaf prinses Claire, ere-vicevoorzitster van de Stichting Koningin Paola en vertegenwoordigster van Koningin Paola op het terrein, de gelegenheid om te ontdekken hoe dit unieke project, dat pesten op school onder de aandacht wil brengen, tot stand kwam en zich ontwikkelde binnen de school. De video’s zijn bedacht en gemaakt door derdejaarsstudenten Sociale Wetenschappen tijdens corona en dompelen leerlingen van het eerste jaar middelbaar onderwijs onder in pestsituaties met behulp van virtual reality headsets.

  Prinses Claire nam actief deel aan verschillende workshops en kon uitgebreid praten met de studenten en leerkrachten achter het project.

  Bedankt aan de kinderen en leerkrachten van het Atheneum voor hun warme ontvangst en proficiat voor hun prachtige initiatief, dat blijft geeft van durf tegen dit hardnekkige probleem in onze samenleving.

  Foto’s : Frédéric Andrieu