• fr
 • nl
 • de
 • Proclamatie en Prijsuitreiking 2019-2020

  In overeenstemming met de door de regering vastgestelde gezondheidsvoorschriften, heeft de proclamatie van de Prijs Focus Aarde/Focus Erde plaatsgevonden op 7 oktober in het Koninklijk Paleis te Brussel. De laureaten hebben een cheque en een diploma van hun Prijs overhandigd gekregen.

  De Prijs Focus Aarde/Prix Terre d’Avenir/Focus Erde bekroont jaarlijks de beste geïntegreerde proeven en vakoverschrijdende groepsprojecten die de aarde of de ruimte(vaart) tot onderwerp hebben en het welzijn bevorderen.

  De proclamatie werd dit jaar gevolgd door de presentatie van de laureaten van de Koningin Paolaprijs voor het Onderwijs. Deze laureaten werden al op 24 juni per videoconferentie bekendgemaakt.

  Twee projectoproepen werden dit jaar georganiseerd:

  De Prijs «Natuurwetenschappen, Wiskunde en Technologie: een sleutel voor onze toekomst!» richt zich naarleerkracht in het gewoon basisonderwijs of in het gewoon secundair onderwijs die een pedagogisch project bedacht dat bij de leerlingen interesse en bewondering wekt voor wetenschappelijke vakken.

  De Prijs «Buitenschoolse ondersteuning voor jongeren en hun school» beloont initiatieven die een toegevoegde waarde creëren op het vlak van talentenontwikkeling, de achterstand op school wegwerken en de integratie, solidariteit en maatschappelijke betrokkenheid bevorderen.